Tips & Trix

Delias glöggkrydda

Delias glöggkrydda innehåller:
• Citronskal
• Apelsinskal
• Nejlikor
• Kardemumma
• Kanel
• Stjärnanis

Så här gör du:
Lägg i glöggkryddorna tillsammans med 50 gram socker i en kastrull med tre deciliter vatten. Koka långsamt till sockret har löst sig. Tillsätt en flaska rödvin. Värm igen. Se till att vinet inte kokar. Ta av kastrullen och tillsätt 6 msk konjak. Sila och drick av den goda hemmagjorda glöggen.



Kryddig plommonsås

Innehåller:
• 3/4 kg plommon, urkärnade
• 3 dl rödvin
• Rödavinbärs-gelé.
• 4 msk konjak
• Saft och skal av två apelsiner
• Saft och skal av två citroner
• 2 st kanelstänger
• 6 st kryddnejlikor
• 6 st hel kardemumma (med skal)
• 1 tsk chiliflakes
• Hel stjärnanis
• Några tag med saltkvarnen

Så här gör du:
Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med rödvin och konjak. Tillsätt
skalen från båda apelsinerna och en citron, samt kanel och kryddnejlikor.
Koka upp och låt sjuda under lock. Lägg upp gelén i en skål och smält den i
varmt vatten bad. Blanda ner 4 msk var av apelsin och citronsaften.

Tag bort kanelstången och nejlikorna och lägg plommon och lag i matberedaren
tillsammans med citrus saften och gelén. Kör matberedaren ett kort tag så
purén inte blir för slät. Krydda med salt och chiliflingor.

Häll upp såsen i tätslutande burk och förvara i kylskåpet. Servera såsen
kall eller varm till höstens goda grytor.
Namnlöst dokument
Delias.se
Kronstallsgränd 1, 621 57 Visby
Telefon: 0498-28 48 05
E-post: info@delias.se
Köpinformation i vår webbshop ››
Copyright © 2006 - Delias